söndag 19 oktober 2014

Krig


Vem kan tro att ägaren till dessa oskyldiga blå ögonen håller på att göra sin mamma gråhårig?
Anledningen är det här med att sova i sin säng, och om någon hängt med i sådär 4.5 år så känner de nog igen sig, det var nämligen exakt samma med Sixten.
Även om Love är snäppet bättre på att sova i sin säng. Inga problem på natten utan då är det oftast bara att lägga honom, men på kvällen...
Klockan sju. halv åtta brukar Love somna, och sover sedan till elva ca. Om han sover i någons famn vill säga.. Och det är ju i och för sig mysig men inte alltid så praktiskt. Speciellt inte om bara en av oss är hemma, för det finns ju faktiskt en storebror också som ska få sin tid.
Så i dag startade jag krig med Love.
Klockan 19.15 lyckades jag få honom att somna i sin säng, för att vakna fem minuter senare..
Så höll vi på ett tag, men klockan 21.58 kastade han in handduken och somnade, det är nu 43 minuter sedan... Om Love har ärvt sin mammas envishet kan detta bli ett långdraget krig, men det återstår att se! Nu är nog vår lille prins strax hungrig igen, och sedan ska jag också sova... om Love gör det vill säga...:-)

tisdag 14 oktober 2014

Dagarna går...

Dagarna går hur fort som helst, och samtidigt som det inte känns som att det händer något speciellt så gör det ju det! 
Love har börjat hittat bra rutiner på dagarna. Man vet rätt bra nu när han brukar sova och äta och kan planera lite efter det. Kvällarna är fortfarande inte hans favoritperiod, och han brukar inte komma till ro förrän vid tiotiden. Men det ska väl ge med sig det med. Med undantag för några nätter förra veckan så äter han en gång på natten och somnar sedan om igen. 
Ett leende är numer inte heller så svårt att locka ur honom! 

I alla fall inte om han är mätt och utsövd :-) 

Sixten utvecklas mycket han med. Det är mycket med bokstäver nu, och han skriver och skriver för fullt här hemma. Häromdagen ljudade han fram sitt första ord, kan ni gissa vilket? 


Tänk er ett p till i mitten så vet ni :-) 

Nu när Sixten är på dagis och Love sover någon/ några timmar så hinner man få en del gjort. För tillfället fixas det med dopinbjudan och att hitta inspiration på kakor och annat roligt till dopet. Har hittat mycket roligt, det kan bli farligt med för mycket tid att googla på ;-)